VELSEN-ZUID - De vrouwen van Telstar hebben ook de tweede wedstrijd in de Vrouwen Eredivisie verloren. De ploeg van trainer/coach Marelle Worm nam in eigen huis nog wel een voorsprong tegen Fortuna Sittard, maar ging uiteindelijk hard onderuit: 1-4.

De twee Japanse speelsters van Telstar stonden na 26 minuten aan de bais van de openingstreffer. Na een corner van Chinatsu Kira kon Akari Takeshigi de bal knap achter keepster Claire Dinkla koppen. Telstar kon het goede spel van de openingsfase echter geen vervolg geven en vijf minuten na het doelpunt stond men alweer op achterstand. Eerst lepelde Isa Dekker de bal over keepster Kelly Steen heen en vervolgens kon de volledig vrijstaande Femke Prins voor 1-2 zorgen.

De tweede helft was net op gang toen Moïsa van Koot de derde Limvburgse treffer tegen de touwen kopte en dit kwam de thuisploeg niet meer te boven. Invalster Sanne Arons tilde de stand in de blessuretijd zelfs naar 1-4.