ARNHEM - Bij de start van de Keuken Kampioen Divisie is Telstar begonnen met een driepunter. Bij Vitesse, dat pas een paar dagen zeker is van de proflicentie, wonnen de gasten met 2-3.


Na het behouden van de licentie presenteerde Vitesse de ene speler na de andere. Aangevuld met een aantal spelers dat vorig jaar ook onder contract stond begon men aan het duel in Gelredome. De jonge spits Simon van Duivenbooden dacht na een kwartier de Arnhemmers op voorsprong te schieten, nadat hij Ronald Koeman had omspeeld en in het lege doel schoot.Verdediger Bakker haalde de bal echter ternauwernood van de lijn en de verdediger bleek daarna een ware plaaggeest voor Vitesse.

Na ruim een half uur kopte Bakker namelijk een corner tegen de touwen. Ondanks de achterstand bleef het goed opgekomen publiek de thuisclub steunen én had de ploeg van John van den Brom de overhand. Vitesse had een corner nodig om op gelijke hoogte te komen: invaller Marcus Steffen kopte de hoge bal van Alexander Büttner met enig fortuin binnen. Een zucht van opluchting ging door het stadion en Vitesse leek vleugels te krijgen van de goal. Direct daarna had Gyan de Regt een prachtige individuele actie in huis, waarmee hij Tomislav Gudelj wegstuurde: 2-1.

Na alle ellende van de laatste maanden leek er nu ook sportief succes voor Vitesse te komen. Totdat er een vrije trap opnieuw op het hoofd van Bakker kwam, die de gelijkmaker tegen de touwen knikte. En het werd nog erger voor Vitesse, want de jeugdigde ploeg dacht aan aanvallen, waarvan Telstar via een knappe individuele actie van Zakaria Eddahchouri profiteerde, na een assist van de man van de wedstrijd, Danny Bakker.