VELSEN-ZUID - FC Den Bosch moet na vandaag de koppositie delen met Excelsior. De Brabanders bleven in Velsen-Zuid op 0-0 steken tegen een strijdend en goed voetballend Telstar.


FC Den Bosch had het zwaar zaterdagmiddag. Telstar zette Den Bosch direct onder druk en was via Zakaria Eddahchouri al dicht bij de openingsgoal. De spits dacht op een meter van het doel te scoren, maar Den Bosch-keeper Mees Bakker kon de bal ternauwernood uit het doel werken. Ook Telstar-verdediger Nils Rossen zag kort daarna zijn kopbal van de doellijn gehaald worden. Aan de andere kant had Ronald Koeman jr. beduidend minder te doen. De Telstar-doelman onderscheidde zich kort voor de rust door een inzet van Byron Burgering met hulp van de lat te keren.

Telstar bleef na rust de gevaarlijkste ploeg.: Rossen kreeg na een klein uur een volgende kans om de score te openen, maar alleen voor Bakker had hij het vizier niet op scherp staan. De keeper was niet lang daarna ook alert bij een kopbal van naamgenoot Danny Bakker. Voor Den Bosch was Danzell Gravenberch, vorig seizoen nog uitkomend voor Telstar, nog even dreigend, maar zijn schot vloog over het doel van Koeman. Beide ploegen leken naarmate de slotfase verstreek genoegen te nemen met een punt.