VELSEN-ZUID - Na twee uitoverwinningen wacht Telstar nog altijd op de eerste thuiszege van het seizoen. In de thuiswedstrijd tegen Jong AZ lukte dat nog niet al had de ploeg van Anthony Correia wel het meeste recht op de zege: 0-0.


Met name in de eerste helft kreeg telstar kans op kans, maar het vizier stond niet op scherp bij Youssef El Kachati, Danny Bakker, Cain Seedorf en Zakaria Eddahchourri en dat was met name te danken aan Tristan Kuijsten. De doelman van Jong AZ speelde een uitstekende wedstrijd en weer wist keer op keer redding te brengen. Jong AZ kon daar zelf weinig tegenover stellen. Vanwege het feit dat ook AZ 1 in actie kwam op vrijdagavond kon trainer Leeroy Echteld ditmaal niet beschikken over enkele spelers van de eerste selectie.

Na de pauze waren de kansen schaarser, ook nadat de op het oude nest teruggekeerde Reda Kharchouch halverwege de tweede helft zijn opwachting maakte bij Telstar. In de slotfase was invaller Remi van Ekeris nog dichtbij, maar hij mikte naast waardoor het eindigde zoals het begon.